Tørke- og herdetid

 Noe vi malere sliter mest med og samtidig noe mange ikke tenker på. Tørketid er noe vi er så veldig avhengige av og må ta hensyn til på hvert prosjekt. Vårt yrke krever at vi sjekker været dagen før for å kunne vite hvordan vi skal planlegge dagen. Klarer ikke å telle hvor mange ganger har været ødelagt arbeidsdagen og prosessen.

 Tørketid er viktigst for den som skal utføre jobben fordi den forteller oss når er det vi kan ta et steg videre. Det er tiden mellom strøkene og er veldig påvirket av temperatur og fuktighet derfor er det ikke et fast tidsgrense på hvor lenge det tar for et produkt. Det viktigste er å vite når er den tør nok til å ta neste lag slik at det ikke blir våt opp på våt for da kan det skje mye rart som du ikke ønsker deg. Aldri hopp over tørk! 

 Herdetid er dermed viktig for deg som forbruker. Overflaten vil alltid være tør etter noen timer, men det betyr ikke at den er klar til bruk. Alt maling trenger sin tid til å herdne slik at den tåler det den skal brukes til. Den tiden er ofte mye lenger enn tørketid avhengig av type maling og andre forhold.

 Alt slikt info finner du på selve produktet eller/og på nettsiden til leverandøren

Hva er VOC?