Mangel på kunnskap i malerbransjen

Det har blitt vanlig at mange har begynt å male selv hjemme isteden for å bruke fagfolk. Men finnes det fortsatt malere med nok kompetanse? 

Før i tiden hadde man stort respekt for malere og det var en sikkelig luksus å kunne bestille en hjem. Det var rett og slett et yrke som krevde kunnskap og var heller ikke enkelt å kunne bli en maler. Nå er plutselig alle malere, selv om få som har peiling på det dem gjør. Det trengs ikke lenger noe kunnskap, erfaring eller skole. Man kan bli maler fra dag en så lenge man har to hender som kan arbeide. På grunn av mangel av håndverkere er det lav snitt på yrkesfag for å få mest mulig elever inn og alle vil bestå svenneprøven til slutt. 

Det er skummelt å tenke på hvor yrket går og at godt håndverk ikke blir satt pris på lenger. Synes selvfølgelig ikke det er rart at mange velger å gjøre dette selv, for det som leveres av nåværende “malere” kan man få til mye bedre selv. 

Vi er veldig opptatt av å snu dette tilbake og få et godt rykte om bransjen igjen. Maling krever sikkelig mye kunnskap og kan ødelegge veldig mye om du har gjort det feil. Alle håndverks yrker burde ha en godkjennings krav slik el-arbeid gjør, så vi slipper det kaoset som skjer nå i hele byggebransjen. Det er trist å tenke at bransjen kan faktisk dø ut og gode malere kommer til å gi opp på denne kampen mot de useriøse.. 

Vi sier NEI til useriøst håndverk og svart arbeid som ødelegger hele markedet

Hvordan påvirker farger søvnen din?