Hva forteller oss en rød farge?

I første omgang valgte jeg en farge som er kanskje mest provoserende på flere måter. Det er den fargen vi har mest følelser til, men som også forteller veldig klart det vi ønsker å kommunisere til andre. Denne fargen kan være både positiv og negativ, og den kan også påvirke deg forskjellig avhengig av hvilken type person du er. For noen symboliserer den kjærlighet og romatikk. Den gir en veldig varm følelse i seg selv men er også veldig sterk og synlig som et farge i forhold til andre farger. 

For de fleste av oss gir den et inntrykk av noe farlig eller som en varsel. Vi finner den i veiskilt som forteller oss om en fare fordi den er enkelt å se langt fra. Rødt bruker vi også for å merkere noe viktig eller noe feil som mange lærere gjør på skolen. Hvis man fortsatt bruker penner på skolen Den kan også symbolisere noe sterk, som f. eks. personligheten til en som klarer å stå sterkt for noe, en som klarer å nå sine mål eller vil vise sin høy posisjon.

Vi mennesker velger ofte farger ut i fra egen preferanse, men er det egentlig helt riktig? Vi gjør det ofte av en grunn uten å være klar over det. For hver enkelt av oss betyr dette noe annet men gis oss også forskjellige følelser. Fargen i seg selv er veldig varm og kan virke positivt, derfor vil mange få mer energi av denne, men er du samme type som meg så kan den i for store mengder skape irritasjon og aggresjon. Den blir bare irriterende å se på og øker samtidig stress nivået. Denne fargen er også så sterk at man kan få dårligere konsentrasjon og økt puls. 

Uansett hvilken menneske er du så anbefales det ikke å male et rom helt rødt. Her snakker jeg også om egen erfaring da jeg i sin tid hadde alle vegger på soverom helt rødt, røde møbler, røde tepper, røde klær. Ikke spør hvorfor og synd jeg ikke fant bilder av denne ..

Etter å ha malt den om til grønt, har jeg lagt merke til hvor mye bedre jeg føler meg uten at jeg helt var klar over at det er fargen som var grunnen til at jeg gikk sint hele tiden. Er du veldig glad i rødt, så må du ikke male alle vegger i den fargen. Prøv å ta en vegg eller kanskje en annen tone av rødt. Løsningen kan også være å velge heller rødt i dekorasjon, i små gjenstander enn på store overflater.

Hva er egentlig en farge?