Hva forteller oss en oransje farge?

En varm farge som nesten på lik linje med rødt, kan informere oss om noe viktig eller farlig, men samtidig i motsetning til rødt er den også mild og positivt. Den kan passe bra til forskjellige steder selv om de har en annen bruksområde. Har vi den på restaurant, vil den virke koselig og varm. Bruker vi den på et treningssenter så vil den gi oss energi. Av og til kan det være mer lurt å bruke oransje enn rødt fordi mange mennesker blir negativt påvirket av rødt (inkl meg) med mindre målet er å øke pulsen og agressjon ved f eks kampsport. 

Siden fargen kan skape forskjellig stemning avhengig av hvor vi bruker den, så kan den virke litt kontroversielt. Brukes derfor veldig ofte av personer som er mer modig til å bruke farger  

Det mest fine med oransje er at den kan føles veldig varm og koselig selv om det er en intens farge. I motsetning til rødt, skaper den ikke agressjon men gir den energien likevel. Det er ikke uten grunn at den brukes ofte i forskjellige nyanser på de offentlige steder. Mennesker føler seg bare bedre i steder som er varmere, koselige, vennelige, positive, og dette er noe oransje gir oss. 

Den er så positivt å se på og ha rundt seg at den kan også øke kreativiteten vår, spesielt for personer som har kreativt hobby.

Hvor mye koster en maler?