Hva forteller oss en gul farge?

Denne fargen er på den varme siden av fargesirkelen og derfor forbinder vi den ofte med noe varmt som sommer og sol. I noen tilfeller kan den også symbolisere luksus og penger, men også utroskap. Gul fargen brukes også veldig ofte for å varsle oss om noe siden det er den fargen vi oppfatter først. Dette kan du se f.eks. På veiskilt der det er noe viktig å fortelle til oss som kjører. Den er ikke bare godt synlig men mange mennesker føler også lykke av den fargen og det er en grunn til at mange bedrifter velger nettopp denne fargen enten på sin logo eller som hovedfarge. Eksempler på disse: 

•Ikea 

•McDonalds 

•Oda 

•Diplom Is 

•Amnesty

Det er mye mer å si om en gul farge i forbindelse med følelser og hvordan vi mennesker oppfatter denne. En gul farge kan påvirke oss på mange måter som vi ikke nødvendigvis er klar over. Som det allerede ble sagt tidligere så føler mange av oss lykke når vi ser den fargen nettopp fordi vi med en gang tenker på sol, varme og sommerferie. Denne fargen kan faktisk gi oss mye mer enn bare lykke. Gul hjelper oss med konsentrasjon, noe som kan være en fordel når vi skal gjøre noe viktig eller skal ta en eksamen. Som @fargeneforteller har en gang sagt til oss på kurset om farger “Skal du ta eksamen, så bør du ta på deg en gul genser” Jeg har tatt i mot tipset og pleide ofte å ha på meg en gul genser når jeg tok mesterutdanning. 

Gul kan også øke matlyst, så kan være verdt et forsøk for de som sliter med å få i seg nok mat, eller f eks ved sykdom der matlysten er veldig lavt.

Er det lurt å renovere bolig?