Hva forteller oss en grønn farge?

En av fargene de fleste av oss liker i større eller mindre grad. Den minner oss om positive ting, økologi og naturen vi har veldig mye av i Norge. Alt dette forbinder vi automatisk med en slags lykke og ro. Det er en grunn til at så mange velger en grønn farge på sitt kontor for å få bedre konsentrasjon og senke stress nivå. Farger har veldig mye å si for vårt konsentrasjon, derfor jobber vi mer produktivt i farger som grønt enn hvis rommet hadde vært hvit eller rødt. Mange mener “det er bare en farge” men når man går dypere i det og utforsker litt, så vil man merke store forskjeller ved riktig og feil valg av farger.

 Grønt uten om interiør velges også for å fremheve noe positivt eller riktig. Derfor er det grønt lys som signaliserer at du kan kjøre, grønt merke på produkter som er sunne eller grønne grønnsaker som har mest vitaminer når de er mest grønne. Vi mennesker velger ofte ubevisst når vi står foran et valg. Vi stoler ofte mer på en bedrift som bruker grønt i seg enn hvis det hadde vært en annen farge. Dette er selvfølgelig avhengig av type bedrift, men skal vi selge sunne produkter så hadde det bare blitt feil å velge f eks en svart farge. Valg av farge vil bare fremheve det vi prøver å selge  

Ønsker du å kjenne ro så er det en grønn farge du bør gå for. Denne får deg til å slappe helt av nettopp fordi vårt minne forbinder denne fargen med skog og naturen. Vårt stressnivået blir redusert og gjør oss helt avslappet, derfor passer de fint til rom der vi sover, slapper av, men også steder som kontor eller et atelier. Kunstnere blir ofte veldig inspirert av å ta seg en tur i skogen og den grønne fargen får de til å føle balanse og harmoni, samt øker kreativiteten i motsetning til hvite og sterile rom.

Hva forteller oss en blå farge?