Hva forteller oss en blå farge?

Denne fargen er primærfargen her på profilen og i logoen, og denne er ikke valgt tilfeldig. Jeg har fortalt litt om dette før men jeg valgte å bytte fargen for å kunne samtidig fortelle noe om meg og jobben jeg utfører. 

En blå farge forbinder vi ofte med ro og orden. Avhengig av fargetonen forteller den litt forskjelig. Jo lysere den er jo mer beroligende den føles ut og forbindes ofte med renhet og orden, mens jo mørkere jo mer forbindes den med luksus, trygghet, troverdighet. Derfor kan du i logoen se alle blånyanser for å fortelle at jobben jeg leverer er både renslig og gir luksus følelse. Mange vil også ubevisst ha mer tillit når de ser den fargen enn om den hadde f eks vært lilla eller rødt. Vi forbiner veldig ofte farger sammen med andre ting som har lik farge. Blått kan vi jo se i himmelen og havet. Begge to virker beroligende for oss. Det sier også at blå er den konglige fargen

 Hvis vi går litt inn på det praktiske med denne fargen, så er spesielt den mørke blå fargen nesten like vanskelig å opprettholde som sort. Alt vil være synlig på denne, spesielt støv og smuss. Husker den tiden da Deco Blue var en populær farge og annen hver person malte med den hjemme. Allerede før alt var ferdig, så ble alt synlig og av og til måtte males på nytt. Kjøkken fronter er noe av det mest fineste i den fargen, men hadde likevel ikke anbefalt det, siden disse flatene er enda oftere i bruk. 

Veldig mange har vegger i soverommet i en blå farge. Gjerne også på tak og i den mørkeste nyansen. Dette er ikke tilfeldig valg fordi vi ubevisst føler oss avslappet med den fargen og det er jo hele poenget med dette rommet. Jo mer avslappet vi blir jo bedre sover vi og det finnes mange forskninger som sier hvor viktig det er med omgivelsene i rommet vi skal sove i. 

Fargen blir veldig ofte brukt av mennesker som liker å ha det luksus eller som har en lederstilling. Spesielt den mørkere tonen gjør at vi ikke bare slapper av men blir også mer disiplinerte, kan konsentrere oss mye bedre og brukes ofte av innadvendte personer. Går vi nærmere mot den lysere tonen vil den skape litt mer beroligende følelse, men også litt mer optimisme. Den føles likevel veldig renslig og luksus. Som tidligere sagt, er det en grunn til at det sies blått er en kongelig farge. Er slik du skal føle deg med den fargen rundt.

Ikke velg farger fra en skjerm