3 grunner til å ikke velge svart farge

Å velge en svart farge er ofte ikke det beste valget man kan ta, uansett om det gjelder maling, møbler eller noe annet. 

1. Alt blir synlig Alt du får på en svart farge blir veldig synlig. Støv, fett, fingermerker, riper. Om du ikke er glad i å freshe opp overflaten, så er svart et farge du ikke bør velge. Det verste man kan gjøre er å male mørke farger i rommet som er mye i bruk. F.eks. i en gang er det mange mennesker som går forbi hver eneste dag og da er det lett å få merker på veggen. Er det i tillegg på karmer og dører som også brukes veldig ofte så vil det bare virke skittent ut veldig raskt. På neste bilde kan du se et eksempel. Den gangen ble veldig raskt ødelagt på grunn av fargevalg. Alle vegger, karmer, dører, møbler var i dempet sort 

2. Alt blir forminsket Rommet malt i mørke farger vil virke mye mindre ut enn med lysere farger. Er det er lite rom og som i tillegg får lite dagslys inn som f eks en gang, så er det ikke lurt å male den svart. Svart farge vil også ikke reflektere lyset og dette fører også til at alt ser veldig flat ut. 

3. Påvirker mental helse Alt for mye mørke farger kan skape mye negative følelser etter hvert. Svart er en farge som føles kald og følelsesløs og kan derfor virke deprimerende. Jo mer svart du bruker jo mer energi vil den stjele fra deg og du vil også merke at du er mindre kreativ og produktivt. Dette gjelder da ikke bare overflater men også, møbler, klær osv.

Mangel på kunnskap i malerbransjen